Kalk
Historie, du kan tage med hjem
KALK er noget så sjældent som et museum, hvor du selv skal grave fortiden frem. Og hvor du både må tage dine fortidsfund og din nye viden med hjem.
Siden man begyndte at udvinde kalk i Faxe for cirka 900 år siden, er man stødt på en enorm mængde fossiler – hajtænder, krabber, snegle, søpindsvin, og planter. Mere end 500 af fortidshavets mange forskellige dyrearter er fundet gemt i kalklagene på den gamle havbund. Derfor er der fortidsminder nok til alle, der besøger KALK. Når du har fundet dine helt egne fossiler, hjælper vi dig med at finde ud af, hvad det er, du har gravet frem.
Kalk og kultur
Den særlige koralkalk har været afgørende for de levede liv omkring bruddet og er brugt i ikoniske byggerier som fx Marmorkirken. Denne særlige kulturhistorie udfolder KALK gennem fortællinger og aktiviteter.
Et pædagogisk projekt
KALK handler ikke bare om at fremvise fortiden, det handler om at forstå den. Men KALK handler også om, hvordan vi er sammen, og hvordan vi formidler viden til de næste generationer gennem leg og opdagelse.
På KALK viser vi dig ikke bare gamle fund og fossiler udstillet i glasmontrer. Vi inviterer dig helt bogstaveligt til at få hænderne i historien. Både på museet og i det enorme kalkbrud er der masser af plads til at gå på opdagelse og rode rundt og få fingrene i fortiden.
Vi inviterer dig til selv at gribe hammer og mejsel og forsøge dig som amatørgeolog. Du kan gøre fascinerende fund og få en meget dybere forståelse af en meget fjern fortid. Og måske er det dig, der gør det næste store fund?